29 березня, 2018

7 онлайн-ресурсів для підготовки до ЗНО з біології

5biolabs

Підготовка до ЗНО з біології буде простішою, якщо практикуватися в лабораторії. Розтинати жабу чи досліджувати мікроорганізми удома — напевно, не найкраща ідея. ZNOCLUB підібрав для вас 7 ресурсів для онлайн-підготовки до ЗНО з біології, щоб ви могли практикуватися будь-коли у мережі.
У наш перелік увійшли:
  • Інтерактивні бібліотеки. У них зібрана теоретична інформація з візуалізацією: відео, картинки, міні-ігри. Допомагають закріпити теоретичні знання у доступній ігровій формі.
  • Віртуальні лабораторії. Містять лише ключову теорію для постановки експерименту. Експеримент імітує справжню лабораторну роботу і потребує вирішення якогось проблемного завдання. Такі програми допомагають застосувати базові знання на практиці.
Російськомовна онлайн-лабораторія. Охоплює близько 50 тем із загальної біології, ботаніки, анатомії. У деяких інтерактивних роботах можна самостійно поставити експеримент: дослідити мікроскопічні об'єкти, розітнути жабу, скласти раціон харчування чи навіть створити свою затишну екосистему з пірамідою енергії і консументами. Просто і радісно. Цілком придатний ресурс для підготовки до ЗНО.
Інтерактивна бібліотека з цитології, мікробіології, імунології, генетики. Можна весело і корисно провести час з мікроскопічними об'єктами, поглянути про них відео, анімацію, погратися у флеш-ігри із клітинами. Інтерфейс простий, пояснення — доступною англійською.
Інтерактивна бібліотека з біохімії та молекулярної біології. Хоча пояснення — англомовні, анімація — цілком доступна для розуміння. А флеш-ігри допоможуть краще уявити молекулярні процеси.
Тут зібрано анімації, що ілюструють найбільш складні та цікаві теми з біології: від біотехнології до охорони довкілля. Глибоко в теорію автори не занурюються, натомість показують практичні сфери застосування біології. Візуалізація — лаконічна, приємна, до деяких відео є просте пояснення англійською.
Класична інтерактивна бібліотека, добре структурована, з практичними завданнями, флеш-анімацією та тестами.
6. mhhe.com 
Англомовна онлайн-лабораторія.

Часто її використовують олімпіадники у своїй підготовці. Лабораторні роботи розроблені на одного з найкращих підручників з біології для школярів Raven Biology (mhhe.com/biosci/majorsbio/ravenbiology).
Це дійсно Advanced рівень. Він значно перевищує українську шкільну програму, проте лабораторія неймовірно корисна, якщо абітурієнт, таки вступивши в ВНЗ за природничим профілем, прагне бути дійсно готовим до університетської програми, орієнтуватися у сучасній біології і сповна розуміти, що відбувається на лекціях. Тому радимо таки скористатися цим додатком, а також опрацювати відповідну книгу, але вже на літніх канікулах перед вступом в університет. Це значно спростить вам життя на першому курсі. 

Дуже добре візуалізований онлайн-симулятор експериментів. Буде корисним не лише для абітурієнтів, але й для молодших школярів. Вдосталь уваги тут присвячено науковим методам. Зареєструвавшись, можна ставити навіть тривалі віртуальні експерименти, наприклад, з еволюції. Тут дуже цікаво проводити час — навіть ми особисто просиділи на сайті годину)

Немає коментарів:

Дописати коментар